Svinefilet med soppsaus, rosenkål og ertepuré

svinefilet

 

Skikkelig swine til middag idag! Sausen – sjukt digg. Greens kan du jo velge sjøl, men rosenkål og ertepuré er jo ganske så godt.

T O  P E R S O N E R

Du trenger: 

  • 400 g svinefilet
  • 3 fedd hvitløk
  • 300 g sjampingnon
  • 1/2 løk
  • Èn buljongterning
  • 1-2 dl vann
  • 3 ss creme fraiche
  • evt. maizenna til saus
  • salt og pepper
  • 1 pk selskapserter
  • ekte smør
  • 1 pk rosenkål

Du gjør: 

  1. Gni salt og pepper på swinet.
  2. Stek raskt fileten i masse smør sammen med 3 fedd hvitløk i panna på høy varme. Målet med dette er at den skal få en brun og fin utside.
  3. Når utsiden har blitt gyllen setter du fileten inn i ovnen på 200 grader. Bruker du termometer, skal kjernen vel ha 73 grader = gjennomstekt (den tykkeste delen av fileten).
  4. Surr løk i en gryte med 2 ss smør. Ha så i hakket sjampingnon som skal mykne lett.
  5. Tilsett 1-2 dl vann sammen med en buljongterning. La putre mens du venter på kjøttet. Putre putre. Når sausen har kokt ned tilsetter du 3 store ss creme fraiche og varmer lett opp. Vil du ha sausen tykkere kan du slå til med litt maizenna.
  6. Kok opp ertene/rosenkål/andre digge grønne saker. Ertepuré er best med masse smør, en liten skvett fløte og en hel del salt og pepper.
  7. Notabene! La kjøttet ligge i 10 minutter før du begynner å skjære i det. Hviletid is king.

 

Bøn apetito, skjønne venner!

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s