Perfekt granola / musli / frokostblanding

20140527-215856-79136168.jpg

Endelig. Endelig har jeg mekket en sunn kornblanding som smaker enda bedre (!) enn de diggeste i butikken. Basert på slumpeoppskrift – og derfor er målene litt usikre, men bruk det du har i ca samme mengder og det bør gå sabla greit.

Du trenger:

– 300 g store havregryn (økologiske, eller glutenfrie om du vil)
– 80 g hakka valnøtter
– 80 g solsikkekjerner
– 30 g linfrø
– 2 ss kokosolje med kokossmak
– 1/2 dl Walden farms sukkerfri sirup (eller agave/yacon-sirup)
– 3 ss sukrin gold
– 2 klyper havsalt
– 1 ss kanel
– 4 ss vann

Etter steking:
– kokosflak
– gojibær

Du gjør:

1. Smelt kokosolje, sirup, sukrin og vann i en gryte.
2. Finhakk nøttene og bland alt det tørre sammen.
3. Hell over sirupsblandingen og mix som om det stod om livet. (Aka rør godt)
4. Ha på et bakepapirkledt brett, og stek midt i ovnen på 130 grader i ca 25-30 minutter. Rør i blandingen hvert 5-8 minutt så det ikke brenner seg.

Serveringsforslag:

Yoghurt naturell, granola, en dæsj sukkerfritt syltetøy, fire skiver banan og litt mango.

Så. Latterlig. Godt. 🙂

Reklamer

En kommentar om “Perfekt granola / musli / frokostblanding

  1. Tilbaketråkk: Spiselige julegaver: hjemmelaget musli/granola | lungoland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s