Grønn wrap med bønnehummus og mango

20140610-180328-65008741.jpg

Notabene! Ikke undervurder denne snertne saken. Jeg sitter sprengmett og litt stolt over egen middag – tenk at å slenge noe sammen til en fantasirett faktisk kan bli så himla godt. Etter grillpølseoverdose fra helga måtte jeg ha en Meatfree Monday, og det gjorde godt. Disse bildene sier ikke nok om hvor digg dette er.

Kan det hete hummus når det ikke er kikerter i? Eg veit ikkje, men utgangspunktet/stilen er den samme, bare med hvite butter bønner som base (bbb).

2 STK S T O R E L E F S E R
Du trenger:
– Lefser til wrap. De gidder jeg ikke lage sjæl ass.
– Hjertesalat
– Mango
– Fersk mynte

Grønn mix:
– 1 bunt asparges
– 1 bunt brekkbønner
– 1 stort fedd hvitløk
– Godt smør og godt salt

20140610-180327-65007878.jpg


Bønnehummus:

– 1 boks hvite butter beans (vanlig rød bønner funker sikkert også)
– 1 fedd hvitløk
– 1 ss tahin
– 0.5 dl sesamolje
– saften fra 1/2 stor sitron
– en dæsj paprikapulver
– salt og pepper
– spe med vannet fra bønneboksen

Du gjør:
1. Bland bønnene med olje, hvitløk og tahin i en foodprosessor.
2. Smak til med sitron og krydder. Spre med laken om den blir for tykk.
3. Skyll og del opp asparges og brekkbønner. Stek i godt smør med et fedd hvitløk og digg salt. Stek lenge nok, men slik at grønnsakene beholder litt tyggemotstand.
4. Kutt opp mango og masse deilig mynte til topping og litt salat. Varm lefsene i ovnen.
5. Smør hummus i bunn og topp med alle de deilige sakene. Server for svarte! 🙂

Sava så godt.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s