Honning- og ingefærmarinerte kyllinglår med mangosalat

20140614-191615-69375536.jpg

Hvis du ikke gjør det allerede, anbefaler jeg å la kyllingfiletene ligge til fordel for låra! Kylling på bein er mye mer saftig og smakfullt – og så er det crispy skinnet føøøken så godt!

Dette er en lett middag med masse deilig smak. Salt-søt marinade med sprøtt skinn, frisk mango og kremete dressing – what måre cæn ju ask får?

T I L 2 P E R S
Du trenger:

  • 4 stk kyllinglår

Marinaden:

  • 1 ts tamarind
  • 3 ss soyasaus
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss raspet fersk ingefær
  • 1 stor ss honning

Mangosalat:

  • Salat
  • Mango (pakistansk ruler)
  • 1 vårløk

Dressing:

  • 2 ss creme fraiche eller kesam
  • 2 ss yoghurt naturell eller gresk yoghurt
  • 1-2 ss worchestershire saus
  • 1-2 ts honning
  • en dæsj sitron
  • salt og pepper

Du gjør:

1. Lag marinaden og ha den i en tett pose sammen med lårene i kjøleskapet i et par timer eller over natta.

2. Stek så kyllinglårene i panna i litt godt smør. Ha høy varme så skinnet blir godt brunet. Smatt smatt. Ha så kyllingen inn i ovnen i ca 20 minutter til gjennomstekt.

3. Kutt opp salaten.

4. Dressingen smaker du til slik du syns blir best. Creme fraiche og yoghurt er basen. Tilsett så sitron, honning og worchestershire litt etter litt. Dropp saltet til slutt om det allerede er salt nok. (Duh)

Så er det bare å nyde maximus. Skikkelig sommermat, hurra!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s