Kyllingspyd med sataysaus

20140623-214937-78577151.jpg

I dag ble en historisk dag. Jeg parterte a giant mother chicken for første gang (de bildene trenger ingen å se). Med litt veiledning fra G. Ramsey og tyben (aka eks-kokken) gikk det skikkelig bra! Vinger, lår, bryst, kraft. Det skal gjøres mer!

Kyllingen ble til nudelige, grilla kyllingspyd med en lett salat og hjemmelaget sataysaus. Saus av peanøtter. Whats not to love?

2 P E R S
Du trenger:
– 2 kyllingfilet
– Spyd (som bløtlegges hvis av tre)

Til marinaden:
– 3 ss soyasaus
– 1 ts honning
– 1 ts raspet ingefær
– saft av 1/2 lime
– finhakket koriander

Til soyasausen:
– 1 sjalottløk
– 1 fedd hvitløk
– 1 ss peanutolje (eller raps)
– 1/2 kopp kokosmelk
– 1/2 kopp vann
– 1/2 kopp peanøttsmør
– 1 ss soyasaus
– 1 ss fiskesaus
– saften av en lime
– salt og pepper

Til salaten:
– Hjertesalat
– Agurk
– Koriander
– Mynte

Du gjør:

1. Kutt kyllingen i biter du senere skal ha på spyd.

2. Bland sammen ingrediensene til marinaden og ha over kyllingen. Legg i kjøleskapet mens du fikser resten av godsakene.

3. Finhakk løk og hvitløk og ha i en liten gryte sammen med oljen. Stek til myk i ca 1-2 min. Ha i resten av ingrediensene til sausen (vent med lime til slutt) og rør over middels varme til alt er godt blandet sammen. Smak til sausen med salt og pepper.

4. Stek kyllingspydene på grill så blir de ekstra diggis. Kutt opp salaten og agurken i sticks så de kan dyppes i sausen.

5. Server med saus på siden eller over spydene. Næææææmmen så godt!

20140623-214938-78578196.jpg

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s