I dag var jeg bare ei lida lefse fra å kunne kalle dette en helhjemmelaget fajitas-aften! Faktisk lot jeg lefsa ligge, for det som er diggi er jo alt tilbehøret og skikkelig kvalitetskjøtt i stedet for kjøttdeig. Her er oppskrift på hjemmelaget salsa, guacamole og bønnestuing – som kan brukes til både fajitas, burritos, tacos eller tacosalat eller you name it. En ting kan jeg love on my holy name: dette er et helt annet smaksmåltid enn fredagstaco‘n a la Santa Maria.
2 P E R S
Du trenger:
- Mørnet ytrefilet av okse
- 2 avokados (skikkelig modne)
- Agurk
- Hjertesalat
- 1 rødløk
- 2 lime
- 1 chili
- Jalapenos (glass)
- 1 ss olivenolje
- Tortillas (eller vær rå og lag de sjøl)
- 1 pk smakfulle tomater
- 1 pk bønner
- Fersk koriander
- Cayennepepper
- Paprikapulver
- Salt og pepper
Du gjør:
Guacamole
Mos avokadoene med en gaffel. Ha i saften fra 1/2 lime og en halv neve hakket koriander. Krydre med en dæsj cayennepepper ,salt og pepper.
Salsa
Finhakk en klase små tomater, 1/2 rødløk og 2 ss jalapenos (eller mindre, om du ikke vil ha salsaen særlig sterk). Ha i saften fra 1/2-1 lime, 1 ss olivenolje og en liten neve hakket koriander. Krydre med salt n pepa.
Grillet ytrefilet – medium stekt
Varm grillen godt opp. Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek ca 3 min på hver side. Ta kjøttet av grillen, og la det hvile innpakket i folie i ca 10 minutter. Skjær så i skiver.
Så er det bare å pakke fajitasen som du måtte behage og nyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyde Mexico-fiestaen!