Stekt torsk, bakte rotgrønnsaker og persillesmør

20140806-175405-64445948.jpg

Howdy cowgirls! I dag er det hvit fisk på menyen. Denne middagstallerkenen bader i ekte godt smør, slik all hvit fisk seg hør og bør. (Håper ikke du tar det der margarin-dritet inn i ditt hus?) Kort sagt: denne retten er en favoritt!

2 P E R S

Du trenger:
– 4 torskefileter
– 1 sitron
– 1/2 sellerirot
– 1/2 kålrot
– 1 søtpotet
– 3 gulrøtter
– 4 fedd hvitløk
– god olivenolje
– 50 g ekte smør
– fersk persille
– salt og pepper

Du gjør:
1. Kutt opp rotgrønnsakene i små terninger. Ha over god olje, krydre og ha i ildfast form. Stek på 225 grader i ca 30 min.

2. Fersk fisk? Salt lett (om filetene ikke er lettsalta) og stek i godt smør i ei panne på høy varme til fisken blir gyllen på hver side.

3. Persillesmør: finhakk persillen og ha i ei lita gryte med fiske»saften» fra stekepanna og ca 50 g smør. Smelt smøret og varm opp.

Jesaia så godt det er med fisk! 🙂

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s