Egenfiska laks med rotgrønnsaker og hollandaise

IMG_5057.JPG

 

 

Endelig får jeg litt igjen for at tyben står i elva og fisker etter laks heile dagen lang! Fisken smakte helt fantastisk, og er jo milevis unna det du finner i frossendisken.. Derfor var det bare respektivt nok å gi den saus lagd fra bunn og skikkelig, deilige grønnsaker. Enkelt og njudelig. Bruk grønnsakene du har – men ps! sellerirot er sjukt godt.

Du kan få lov til å kjøpe laksen om du ikke føler for å investere tusenvis av kroner i fiskeutstyr, fiskekort og ta på deg vadeutstyret bort til elva…

2 P O R S J O N E R
Du trenger: 

  • Laks til to (1-2 fileter pr pers)
  • 4 gulerøtter
  • 2 løk
  • 1/2 sellerirot
  • 1 persillerot
  • 1/2 brokkoli
  • Fersk persille
  • Salt og pepper
  • Masse godt, ekte smør
  • Oppskriften på hollandaise laget fra bunn har jeg skrevet om før, den finner du her!

Du gjør:

  1. Hakk grønnsakene i passelig store biter – jo mindre, dess fortere blir det ferdig.
  2. Stek grønnsakene i masse deilig smør i en stekepanne. Vent med brokkolien til resten av veggiesene begynner å få litt farge.
  3. Imens steker du laksen med skinnsiden ned, i en panne på høy varme. Krydre fisken med salt og pepper.
    Når skinnet har fått god farge, hiver du den inn i ovnen på 200 grader. La stå i ca 10 min – følg med.
  4. Sausen kan være litt å bryne seg på – pass på at den ikke skiller seg eller blir alt for klumpete. (I så fall: visp forsiktig inn noen dråper kaldt vann og prøv å redde den…)
  5. Krydre grønnsakene med salt og pepper og finhakket persille.

 

Spis med god samvittighet og glad mage!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s