Asiatisk nudelsuppe

IMG_5585.JPG

Let’s make some proper soup! Er asiatisk noe av det deiligste som finnes? Ja, det er det. Dette er en klassisk asia-suppe med nudler, scampi (velg kylling/storfe/det proteinet du liker) og mange nydelige smaker.

Du trenger: 

  • Scampi – eller kylling/svin/o.l.
  • 2 liter kyllingkraft/god asiatisk buljong
  • 2 ss raspet ingefær
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 4 ss soyasaus
  • 1 ss sukker
  • 1 ss chili paste (sambal olek)
  • 2 ss epleeddik
  • 1 ss sesamolje
  • risnudler
  • bok choi
  • enokisopp – eller østerssopp o.l..
  • koriander
  • vårløk
  • 1 lime

Du gjør: 

  1. Bland sammen ingefær, hvitløk, soyasaus, sesamolje, epleeddik, chili paste og sukker i en liten bolle.
  2. Kok opp 2 liter buljong og skru så ned varmen. Ha i krydderblandingen oppi buljongen.
  3. Rens scampiene og finhakk koriander og vårløk.
  4. Tynne risnudler trenger ikke kokes på forhånd – putt derfor nudlene og scampi i den glovarme buljongen.
  5. Fordel suppen i serveringsbollene. Ha i enokisopp og bok choi – de trenger kort «koketid» og blir klare oppi bollene om buljongen er varm nok.
  6. Topp med masse fersk koriander og vårløk. Server med en limebåt og spisepinner seff. Sava. Dette er digg.

IMG_5583.JPG

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s