Spiselige julegaver: hjemmelaget musli/granola


Hjemmelaget musli / granola
Spiselige julegaver er koselig å både få og gi! Syns jeg, da. Denne müslien/granolaen/frokostblandingen kan du legge under juletreet med hevet hode – den er faktisk saaaaabla god! (Jeg har skrytt av den før, her kommer en revidert utgave.)

HJemmelaget musli / granola

Vanskelighetsgrad: easy!
Tid: ca 45 min

Du trenger: 

  • 400 g store havregryn (økologiske, eller glutenfrie om du vil)
  •  150 g hakka valnøtter
  • 150 g solsikkekjerner
  • 60 g linfrø
  • 4 ss kokosolje med kokossmak
  • 1 dl Walden farms sukkerfri sirup (eller agave/yacon-sirup eller honning)
  • 4 klyper havsalt
  • 2 ss kanel
  • 8 ss vann
  • 5 dråper stevia – f.eks med vaniljesmak

Etter steking:

  • kokosflak
  • tørka tranebær – eller gojibær, rosiner, aprikos, etc.

Du gjør: 

1. Smelt kokosolje, sirup, sukrin og vann i en gryte.
2. Finhakk nøttene og bland alt det tørre sammen (ikke kokosflakene eller tranebærene – de blir brent i ovnen).
3. Hell over sirupsblandingen og mix som om det stod om livet. (Altså rør godt.)
4. Ha på et bakepapirkledt brett, og stek midt i ovnen på 130 grader i ca 25-30 minutter. Rør i blandingen hvert 5-8 minutt så det ikke brenner seg.

Så er det bare å fylle oppi gamle syltetøyglass, Norgesglass, tomme tacosausglass – you get the picture. Holdbarhetstiden er lang, så det er ingenting i veien med å lage klart blandingen i disse dager. Pynt med ei lida rød sløyfe. GOD JUL!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s