Goi ga – vietnamesisk kål- og kyllingsalat

Goi Ga

Ribbe overload? Prøv denne deilige, autentiske (hva vet vel jeg) vietnamesiske salaten! Masse friske smaker og rene ingredienser er deilig vomfyll. Hvis du ønsker, kan du gjerne koke risnudler, kjøle disse ned og ha dem oppi salaten sammen med resten.

Vanskelighetsgrad: Superlett
Tid: ca 20-30 min

T O  P O R S J O N E R

Du trenger:

  • Kylling – ca 1/2 ferdig grillet kylling eller f.eks lårfileter som du steker. Denne skal så strimles med fingrene.
  • 1/4 savoykål
  • 1 stor gulrot
  • 2 kopper bønnespirer
  • fersk mynte
  • 1 kopp usalta peanøtter
  • 1 lime
  • 3 ts sukker
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 ss epleeddik (eller rice wine vinegar om du har)
  • 1 rød chili
  • 1 fedd hvitløk
  • evt. risnudler (det er digg)


Du gjør: 

  1. Etter du har stekt kyllingen, avkjøl og strimle kjøttet i proteinets naturlige retning. Skjønner?
  2. Kok opp risnudler, skyll dem så i kaldt vann.
  3. Strimle 1/4 – 1/3 savoykål i tynne, fine strimler.
  4. Skrell gulroten og rasp den i tynne, fine strimler.
  5. Grovhakk mynten og peanøttene. Du er klar.
  6. Bland sammen sausen ved å mikse saften fra 1 lime, fiskesaus, epleeddik, finhakket chili og hvitløk. Mikses sabla godt, og smak til om du føler det blir for surt/søtt.
  7. Ha sammen kål, bønnespirrer, gulrot, nudler, mynte, kylling og halvparten av de hakka peanøttene i en bolle. Spre sausen over hele herligheten. Topp med resten av peanøttene og ekstra mynte. SAYONORA SÅ GODT!

Vietnamesisk kyllingsalat

Vietnamesisk mat er så godt! Verdt et forsøk – bon apetite!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s