Ytrefilet med asiatisk salat og peanøttsaus

asiatisksvinmedsalat
Hepp! Klar for middag med asiatisk vri? Denne retten funker også med kylling, kalkun eller and, for eksempel! Det er en quick dish som blir til i løpet av et hopp, nikk og nei på en hverdag. Så kast deg bare i det!

Vanskelighetsgrad: alt er lett
Tid: 15 min


T O  P O R S J O N E R

Du trenger: 

  • 2 stk ytrefileter av svin, kyllingfileter, andefileter, eller lignende

Til salaten:

  • 2 gulrøtter
  • 1 stangselleri
  • 1/3 savoykål
  • en neve bønnespirer
  • 1 vårløk
  • fersk mynte
  • 1 rød chili
  • saften av 1/2 lime
  • usaltede peanøtter

Til peanøttsausen:

  • 2 ss peanøttsmør
  • 2 ss soyasaus
  • saften av 1/2 lime
  • 1 ss honning
  • 2 ss kokende vann


Du gjør: 

  1. Krydre fileten med salt og pepper. Stek i godt smør. PS PS PS husk at svin og kylling må være gjennomstekt!
  2. Raspe (i foodprocessor om du har) gulrot, kål og stangselleri. Finhakk vårløk, chili, mynte og peanøtter. Ha i bønnespirer. Bland godt og ha over litt limesaft. Enkel og deilig salat!
  3. Sausen er sykt god. Dersom peanøttsmøret er hardt, rører du det lettere ut med 2 ss kokende vann. Tilsett soyasaus, lime og honning, og smak til – det lærer du av! hilsen frøken

Server og nyd din hjemmelaga superdinner!

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s